top of page

Op een typisch Vlaamse winterdag in 1977 - de 350e dag van het jaar - werd Gent een inwoner rijker.  Toen er 3 kaarsjes op de verjaardagstaart kwamen, verhuisden we naar Erembodegem, van waar ik de wereld verder zou gaan verkennen.  Studies en werk brachten me weer naar Gent en de uitvalsbasis voor ons gezin werd Aalst.

Personalia

Kleurpotloden, viltstiften, papier, figuurzaag, hamer, beitel ... als tiener kon ik mij daarmee een ganse zomer creatief bezighouden. Als ravotten in onze boomgaard niet kon, dan palmde ik de keukentafel in of hield ik me een paar uur schuil in de garage en knutselde ik vanalles en nog wat in mekaar.

De grote studiekeuze na de humaniora deed me dan ook twijfelen, gaan ik voor iets 'creatief' of gaan we voor iets 'verstandig'.  De keuze viel uiteindelijk op het verstandige, en 4 jaar later verliet ik de hogeschoolbanken met een diploma Bedrijfsbeheer - Marketing onder de arm.
Tijdens mijn stage als intermediate tussen het webteam/webdesigners en de klant viel ik op een positieve manier op en kreeg ik meteen het voorstel om daar aan de slag te blijven.  Helaas werden de webteamactiviteiten afgebouwd en kwam de nadruk meer op internetconnectiviteit te liggen.  Daardoor kwam ik in een meer commerciële functie terecht. Een zeer boeiende periode, vooral omdat in die jaren de internetwereld waarschijnlijk haar grootste evolutie doormaakte.

Na 16 jaar stond het licht op rood. Einde verhaal en tijd voor bezinning ... wat wil ik nu gaan doen ? IT ? sales ? ... of toch eens iets gaan doen met die creatieve kriebel, die ik de afgelopen 15 jaar hobbymatig in leven heb gehouden ?

Een wit blad, klaar voor een volgend hoofdstuk !

mijn verhaal

Internal Sales @ XS4ALL Internet NV / EVONET Belgium NV

augustus 2000 - november 2016

 

EVONET was een B2B Internet Access Provider met focus op “heavy duty” internet connections (optical) fiber, datacenters en cloudinfrastructuur.

 

internal sales / pre-sales / account manager

front office / back office

customer care

contactpersoon voor resellers en onderaannemers

accounting / facturatie

dagelijkse administratie

mede-beheer van corporate website

occasioneel marketingondersteuning


Project begeleiding ontwikkeling websites @ XS4ALL Internet NV

mei/juni 2000

 

Tijdens mijn stage kon ik me vooral uitleven als schakel tussen enerzijds ons webteam en de webdesigners en anderzijds de klant.

ervaring

1996 - 2000

Graduaat Bedrijfsbeheer – optie Marketing

EGON Hogeschool – Gent

opleiding

2011 – 2012

diploma assistent-podiumtechnieker

diploma podiumtechnieker

CVO Aalst (avondschool)

digital skills

Office Software        

Windows en Windows Office

Dagelijks gebruikte business tools/apps :

-           Slack (Communication Tool)

-           Active Collab (Project & Task Management)

-           RT (Ticketing System)

 

Creatieve Software

Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign

Basiskennis html

Basiskennis Drupal en phpwcms

skills

Nederlands
Engels
Frans
Duits

wist je datjes

CURRICULUM VITAE

Frank Uyttersprot

bottom of page